zaterdag 21 februari 2015

De week tegen pesten

Van 6 tot 13 februari was het opnieuw de Vlaamse week tegen pesten.
Ook in het tweede leerjaar kozen we kleur tegen pesten. Meer zelfs, de laatste week voor de vakantie waren we extra lief voor elkaar!

Maandag startten we met 'complimentendag'. Elke leerling kreeg de opdracht om een bepaalde andere leerling van de klas minstens één welgemeend compliment te geven. Dit lukte bij de meeste al vrij goed!
Ook aan de klasdeur konden de kinderen of de juffen en meester vrij een compliment kiezen en afscheuren, want iedereen verdient wel eens een compliment!

Dinsdag was het 'knuffeldag'. De juf vertelde dat het wetenschappelijk bewezen is dat je vanaf 8 knuffels per dag een gelukkiger mens wordt. De kinderen testten dit uit, kijk maar mee!


Woensdag was het geen school, maar donderdag gingen we er dubbel en dik tegenaan met 'actiedag'!
We oefenden in de klas al veel op de move tegen pesten, maar donderdag ondernamen we actie en toonden we de dans aan de ouders op de speelplaats.

Vrijdag sloten we de week af met 'geheime-vriendjesdag'. In het begin van de dag kreeg iedereen een briefje met een naam van een ander kind uit de klas. Het was de bedoeling dat je extra veel zorg droeg voor dat kindje. Dit kon door een compliment te geven, eens te helpen, met elkaar te spelen, ... Dit lukte al goed, want op het einde van de dag konden de meeste kinderen raden wie hun geheime vriendje was!

Ook na de week tegen pesten blijven we nee zeggen tegen pesten!
Wil je thuis nog verder oefenen op de move? Klik dan hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten